Välj rätt produkter för ditt hår

Var noga med att du använder rätt tillbehör till håret! Här ger vi dig några tips på bra produkter.

Hårvårdsrutiner

Den dagliga hårvårdsrutinen är ack så viktig för att håret ska hålla sig friskt och välmående. När håret är blött är det väldigt ömtåligt, vilket är lätt att glömma bort. Se till att du har en handduk som är så skonsam som möjligt mot ditt nytvättade hår. Sättet som du torkar håret med handduken på är av stor betydelse. Det är väldigt viktigt att inte gnugga håret torrt – det sliter mer än du kanske anar på de blöta hårstråna. Kläm det i stället torrt, vilket går precis lika snabbt som att gnugga det.
Låt sedan håret torka till stor del innan du borstar det. Undvik att sätta upp ett blött hår – att låta det självtorka utsläppt är det allra bästa för håret. Dina strån kommer garanterat att tacka dig! Och nu kommer vi då till hur du bäst borstar ditt hår. En god vana är att faktiskt börja borsta från topparna och att sedan arbeta sig försiktigt och varsamt uppåt. Vi är nog många som faktiskt gör precis tvärtom!
Var även noga med att välja en hårborste som passar just din hårtyp – kanske väljer du en böjd paddelborste med vildsvinshår? Den lämpar sig alldeles perfekt även för det sköra blöta håret.

Bambuörngott

Det finns örngott i bambu som passar perfekt för så väl hår som hud. Den mjuka ytan är skonsam och skyddar håret mot onödigt slitage och förhindrar även att håret trasslar in sig medan du sover. Örngott i bambu är ett oerhört bra val eftersom vanliga örngott i bomull kan skada håret. Bambuörngott har flera goda egenskaper och det är att de är allergi- och miljövänliga och de har även en temperaturreglerande egenskap. Kudden känns alltid sval och skön mot huden – låter inte det som en dröm?