Att plugga till distans kan göra att man får en bra balans mellan sitt privatliv och sin utbildning

Att plugga kan vara en väldigt social upplevelse för många, men om man inte känner att man vill riva upp sina rötter och flytta till en ny stad för att ha en möjlighet att studera är det lätt hänt att man hamnar i en tuff sits. Att behöva välja mellan att ha kvar sitt nuvarande liv som det ser ut just nu eller behöva riva upp sitt nuvarande liv för att flytta till en stad där det finns möjligheter att läsa på universitet eller högskola är någonting som inte är särskilt tilltalande för alla.  

 

Men det går att komma runt detta. Att plugga på distans är någonting som blir allt vanligare bland svenskar och idag kan man med bara en dator och en internetuppkoppling studera på mer eller mindre samma villkor som någon som läser på plats. Oavsett om man vill läsa en kortare kurs bara för att det är roligt, eller om man vill läsa någonting som är lite mer ingående såsom exempelvis en pedagogik utbildning finns det goda möjligheter att göra just detta med det enorma utbud som finns att tillgå.  

Att utbilda sig på distans kan vara ett utmärkt sätt att bättra på sina egna kompetenser 

Att utbilda sig på distans kan föra med sig två klara effekter på ens yrkesliv. Den första är att man på det här sättet kan öka på sina egna kompetenser inom ett ämne. Kanske vill man ha möjligheten att ta på sig annorlunda arbetsuppgifter på sin nuvarande arbetsplats, 

 

Den andra är att man helt och hållet vill byta bana i sin karriär och börja jobba med någonting nytt. Att då utbilda sig på distans kan öppna upp en lång rad olika dörrar att pröva på någonting nytt och intressant som man tidigare inte hade haft möjligheten att arbeta med. 

Distansutbildningar är ofta smidiga att kombinera med jobb 

Distansutbildningar är dessutom ofta väldigt smidiga att kombinera i samband med att man fortsätter jobba på sin nuvarande arbetsplats. Även om detta inte är möjligt för alla som läser på distans är det väldigt vanligt att man utan några större problem kan fortsätta jobba på sin nuvarande arbetsplats genom kreativ schemaläggning eller att man går ner i timmar. Distansutbildningar kan därmed ofta bli mindre påfrestande för ekonomin jämfört med om man skulle gå över till att helt och hållet förlita sig på bidrag och lån från CSN.

 

Det går att spara pengar genom att utbilda sig på distans

Det går ofta att studera för en mycket billigare peng om man väljer att göra det på distans. Fördelarna med att inte behöva besöka ett universitet eller högskola för att ta del av undervisningen gör att man slipper alla kostnader som kan vara assoscierade med att pendla, och man kan laga all mat hemma under dagen. Att flytta är dessutom någonting som ofta är väldigt dyrt,även om man har möjlighet att flytta över en majoritet av ens saker själv eller ta hjälp av vänner och familj.